Očajna Barcelona izgubila u Granadi, Valverdeu se trese stolica
(Foto: EPA)

Očajna Barcelona izgubila u Granadi, Valverdeu se trese stolica

M. Šljivak

Barcelona je doživjela novi šok.  Aktuelni prvak Španije je u 5.kolu La Lige poražen kod ove sezone sjajne Granade rezultatom 2:0.

Granada je već u drugoj minuti stigla do vodstva. Junior Firpo je napravio kardinalne greške, iskoristio je to Azeez da pogodi mrežu Ter Stegena za prednost od 1:0.

Domaći tim je odlično stajao u defanzivi i Kataloncima nisu apsolutno ništa dopustili u fazi napada, dok je svaki njihov napad bio itekako opasan po Barcu.

Na odmor se otišlo vodstvom Granade od 1:0, da bi zatim Ernesto Valverde na početku durgog poluvremena šansu za igru dao Ansu Fatiju i Lionelu Messiju.

Međutim, ni ove izmjene nisu pomogle Barci. Granada je u 66. minuti ponovo zatresla mrežu prvaka Španije, a sa penala je pogodio Vadillo za 2:0.

Ništa posebno do kraja meča Barca nije uspjela da napravi. Ostalo je 2:0 za Granadu koja je tako barem na jedan dan preuzela vrh tabele.

Sa druge strane Barcelona je na sedmom mjestu sa svega sedam osvojenih bodova, a još jedan kiks bi mogao skupo koštati trenera Ernesta Valverdea.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 5. kolo:

Granada - Barcelona 2:0

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad
Val Verde je trebao otići davno - nakon što je Barsa izgubila od Rome u gostima (Liga prvaka pretprošle godine), ali iz nekog razloga još ga drže na klupi iako on očigledno nije dorastao pritisku koji nose velike tekme i rezultati. Čudno, ali niko ni ne pominje suđenje - bilo je katastrofalno sve na štetu Barse - no i to je (nažalost u Španiji postalo normala kad su u pitanju "Realove" sudije), od gomile nesviranih prekršaja, do nepostojećih faulova sviranih protiv Barse, dovoljno je vidjeti samo kako i zašto je Pike dobio žuti karton... To ne opravdava lošu igru Barselone i još lošije odluke Val Verdea, ali daje pravu sliku i opet po ko zna koji put potvrđuje da se protiv sudije ne može igrati...
3 15
teddy sheringham
Cirkus. Hahaha. Ako levat sada ne ode, ne znam kada će.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi