Očajno izdanje Milana, Torinu bod na San Siru
Razočarenje na San Siru nakon večerašnje utakmice. Cutrone je mogao donijeti pobjedu, ali je promašio zicer u finišu (Foto: EPA)

Serie A, 15. kolo

Očajno izdanje Milana, Torinu bod na San Siru

M. Šljivak

Milan i Torino odigrali su meč bez pobjednika (0:0) u susretu 15. kola italijanske Serije A.

Rossoneri su večeras odigrali zaista loš meč. Trener gostiju Waltter Mazzarri postavio je odličnu taktiku, njegovi igrači su zaista odlično pokrivali svaki dio terena, ali Milan je bio očajan.

Torino je već u petoj minuti imao odličnu šansu. Iago Falque je pokušao glavom, ali je Donnarumma spasio domaće. Imao je potom i Belotti sjajnu šansu, ali je volej bio neprevizan. Za domaće je prijetio Cutrone, ali je Sirigu siguran.

Rossoneri su praktički bili bezopasni većim dijelom meča. Odavno tim Gennara Gattusa nije odigrao ovako bezidejan meč, pa su na kraju navijači sa San Sira otišli uveliko razočarani onim što su njihovi ljubimci pokazali.

Cutrone je u finišu mogao donijeti pobjedu Milanu. Izašao je sam pred Sirigua, ali je promašio i ostalo je do kraja 0:0.

Milan je sa ovim bodom ostao na četvroj poziciji sa 26 bodova, dok je Torino šesti sa 22 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 15. kolo:

Milan - Torino 0:0

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi