Očekivano: Kylian Mbappe osvojio trofej KOPA

Najbolji mladi igrač godine

Očekivano: Kylian Mbappe osvojio trofej KOPA

Napadač PSG-a Kylian Mbappe dobitnik je KOPA trofeja, koji je prvi put dodijeljen ove godine.

Radi se o nagradi za najboljeg mladog igrača godine, a 19-godišnji Mbappe je u borbi za ovo priznanje očekivano slavio ispred devet svojih konkurenata.

"Velika je čast biti ovdje, u društvu ovako velikih imena. Zahvaljujem se svojim saigračima iz kluba i reprezentacije, pomogli su mi da dođem do ovog velikog priznanja", rekao je Mbappe, te dodao:

"Ovo je godina koju ću zauvijek pamtiti, najviše zbog zlata sa Svjetskog prvenstva u Rusiji. Mnogo mi znači što ću zauvijek ostati upamćen kao prvi osvajač KOPA trofeja. Moj idući cilj nije osvojiti Zlatnu loptu, već sve što se osvojiti može".

Inače, KOPA priznanje dodijeljuju bivši dobitnici Zlatne lopte, a ne novinari kao što je slučaj sa Zlatnom loptom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

izvoristine
Mbape je postoje Ronalda i Mesija najbolji na svijetu.
8 3
DamirT
Za godinu-dvije najbolji igrac na svijetu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti