Od danas Bolta zovemo fudbaler, a ne atletičar!

Ponuđen mu prvi profesionalni ugovor

Od danas Bolta zovemo fudbaler, a ne atletičar!

Endin Čaušević

Najbolji atletičar svih vremena Usain Bolt maksimalno se posvetio svojoj fudbalskoj karijeri i čini se da će mu se to veoma brzo isplatiti.

Bolt je nedavno postigao dva gola u dresu australskog prvoligaša Central Coast Marinersa u pobjedi protiv Macarthur Sout Westa sa 4:0. Jamajčanin se zvanično nalazi na probi u ovom klubu, no pokazao je na ovom meču da se na njega može ozbiljno računati.

On je prije dolaska u Marinerse poručio da će dati sve od sebe da se izbori za ugovor u ovom klubu čime bi njegova fudbalska profesionalna karijera zvanično počela. Australski mediji prenijeli su da je klub odlučio dati šansu Boltu, a to je danas potvrdio i njegov agent Ricky Simms.

"Vidio sam da se svašta piše po medijima u prethodnim danima i samo vam mogu reći da je istina da je Usainu ponuđen prvi profesionalni ugovor u fudbalu. To je sve što vam sada mogu reći i više informacija će uskoro biti poznati", rekao je Simms.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi