Pobuna klubova iz Serije A, dogovoren hitan sastanak!

Zamjerili ministru Spadafori

Pobuna klubova iz Serije A, dogovoren hitan sastanak!

A. Čaušević

Klubovi iz Serije A su nezadovolji izjavama i načinom na koji italijanskim ministar sporta Vincenzo Spadafora rukovodi cijelom situacijom zbog pandemije koronavirusa. 

Spadafora je jučer žestoko diskutovao s pojedinim predsjednicima klubova te su koristeći ekonomsko-socijalni značja fudbala za Italiju zatražili da ubuduće direktno pregovaraju s premijerom Giuseppeom Conteom.

Dodatno je vatru Spadafora podgrijao današnjom izjavom da je nastavak Serije A upitan i da je klubovima bolje da se počnu pripremati za narednu sezonu što je izazvalo revolt kod pojedinih predsjednika.

Klubovi se pitaju zašto je određen datum za treninge, a za odigravanje utakmica još nema informacija jer se niko ne želi izlagati trošku bez da ne zna hoće li igrati ili ne.

FIGC i Lega calcio su već počeli raditi na novom protokolu kojeg će poslati direktno premijeru Conteu. Klubovi će tražiti da im se dozvoli otvaranje kapija trenining kampbova te da će igrati umjesto u parku moći trenirati u normalnim uslovima.

Za petak je zakazan i vanredan sastanak jer su mnogi zabrinuti za svoju egzistenciju. Većinu budžeta 20 klubova iz Serije A pokriva zaradom od TV prava, ali isplata treće rate koju trebaju izvršiti Sky, Dazn i Img je upitan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Početkom maja tv kuće koje imaju ekskluzivna prava na Seriju A bi trebali isplatiti šestu i ujedno posljednju radu za ratu za ovu sezonu, međutim to je sada upitno.

Na video konferneciji će učestvovati direktori klubova i pokušat će pronaći racionalno rješenje jer su prihodi tv prava presudni za poslovanje, ali i na drugoj strani vlasnici tv prava očekuju garancije da će sezona nastaviti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi