Od Džekinih 66 golova za Romu, ovaj protiv Šahtara je bio najvredniji

Donio svom klubu 6,5 miliona eura

Od Džekinih 66 golova za Romu, ovaj protiv Šahtara je bio najvredniji

Edin Džeko se nadavao golova u dresu Rome otkako je na ljeto 2016. godine došao iz Manchester Cityja. Konkretno, dao ih je tačno 66.

Neki od tih golova bili su veoma bitni, mnogi su Romi donijeli i velike novce ali niti jedan nije bio tako vrijedan kao ovaj protiv Šahtara postignut u utorak navečer na Olimpicu.

Roma je slavila sa 1:0 i plasirala se u četvrtfinale Lige prvaka, a rimski klub je zahvaljujući tom pogotku bh. Dijamanta zaradio čak 6.5 miliona eura koliko UEFA plaća svakom klubu koji se domogne te faze takmičenja u ovoj sezoni.

Ako se tome doda da će Olimpico sigurno biti rasprodan na sljedećoj utakmici Lige prvaka bez obzira ko bude protivnik, Džekin gol vrijedi još barem dva-tri miliona više.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Roma u četvrtfinalu Lige prvaka nije igrala punih deset godina, a tamo su joj mogući protivnici Manchester City, Real Madrid, Sevilla, Juventus, Liverpool, Bayern i vjerovatno Barcelona.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi