Od finala Evropske lige zavisit će cifra za pojačanja: Ona je trenutno mizerna

Imaju samo 40 miliona funti

Od finala Evropske lige zavisit će cifra za pojačanja: Ona je trenutno mizerna

M. Šljivak
Teme:

Menadžer londonskog Arsenala Unai Emery ne može previše razmišljati o pojačanjima u ljetnom prelaznom roku.

Topnici su kroz prvenstvo ostali bez plasmana u Ligu prvaka, ali su ipak dobili još jednu šansu da igraju najelitnije evropsko takmičenje.

Ako pobijede Chelsea i osvoje Evropsku ligu, Arsenal će biti peti engleski tim u Ligi prvaka naredne sezone, a takav rasplet situacije bi posebno obradovao menadžera Emeryja.

Plasmanom u Ligu prvaka španski stručnjak bi dobio mnogo veći budžet za pojačanja od onog kojeg je klupsko rukovodstvo planiralo.

Eventualni neuspjeh donio bi Emeryju u ruke 'samo' 40 miliona funti za nove igrače. To je cifra koja ne može donijeti previše kvaliteta na tržištu, jer su cijene i prosječnih fudbalera odavno veće od ove cifre.

Ipak, pobjeda bi donijela dosta toga. Arsenal bi imao više prostora za kupovinu, a mnogo je fudbalera koje menadžer ekipe sa Emiratesa želi u svojim redovima.

Marcos Llorente, Eric Bailly, Nicolas Pepe i Ayoze Perez samo su neka od imena koje ovaj stručnjak želi u svom timu, ali samo Pepe vrijedi 80 miliona eura i teško je da će se Emeryju ijedna želja ostvariti ako ne osvoji Evropsku ligu.

Jedan od dva slavna kluba će svim silama navijati da Europa ligu ne osvoji Arsenal

Oba evropska trofeja po prvi put u ovom stoljeću će otputovati u Englesku obzirom da će finale Lige prvaka igrati Liverpool i Tottenham, a Europa lige Arsenal i Chelsea.

Od prije nekoliko sezona UEFA je odlučila da pobjednik Europa lige osigura plasman u grupnu fazu Lige prvaka naredne sezone.

U Francuskoj će se s posebnom pažnjom pratiti susret iz Bakua 29. maja, a dva kluba će svim silama najvati da trofej ne osvoje Topnici.

Ukoliko Chelsea osvoji Evropa ligu trećeplasiranoj ekipi pete lige na UEFA rankingu zagarantovan je nastup u Ligi šampiona. Razlog za to je što su Plavci kroz prvenstvo već osigurali nastup u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ligue 1 je peta liga Starog kontinenta, a dva kola prije kraja najjačeg klupskog takmičenja u Francuskoj za treće mjesto se bore Lyon i Saint-Etienne. Treću poziciju trenutno drže Lavovi sa 66 bodova, dok Zeleni imaju četiri boda manje.

Ako Arsenal bude konačni pobjednik Europa lige onda će Engleska imati pet predstavnika u Ligi prvaka. Tamo su već Manchester City, Liverpool, Tottenham i Chelsea.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi