Od fudbalskog hrama ostao je samo djelić "kostura"

Rušenje se privodi kraju

Od fudbalskog hrama ostao je samo djelić "kostura"

Admin Čaušević

Potreba za modernijim stadionima pojedine klubove je natjerala da ostanu bez svojih zaštitnih simbola - stadiona za koje ih vežu najbolje uspomene. 

Atletico Madrid je prije nekoliko godina izgradio moderniji Wanda Metropolitano, a kultni Vicente Calderon je ostao u prošlosti i praktično je srušen.

Posljednje fotografije pokazuju da je od istinskog fudbalskog hrama preostao samo dio betonskog kostura nekadašnje centralne tribine.

Prošle godine Atletico je parcele gdje je bio smješten Vicente Calderon prodao za cifru od 180 miliona eura, a nakon što se sruši teško će bilo ko reći da je to mjesto svjedičilo brojnim historijskim utakmicama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Da se sve ne padne u zaborav pobrinuli su se u madridskom klubu jer su od gradskog vijeća zatražili. da se na mjestu gdje se nalazi stadion izgradi spomen ploča stadionu Vicente Calderon.

Ovaj sada već nekadašnji stadion Atleticov dom je bio punih 50 godina, za to vrijeme osvojeno 19 trofeja, uključujući nekoliko šampionskih titula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi