Od svojevrsnog fudbalskog hrama ostao je samo jedan zid

Rušenje se privodi kraju

Od svojevrsnog fudbalskog hrama ostao je samo jedan zid

A. Čaušević

Potreba za modernijim fudbalskim zdanjem su učinili da neki kultni stadioni postanu stvar prošlosti te na kraju bivaju potpuno srušeni. 

Stadion Vicente Calderon je pet decenija bio dom Atletico Madrida, a nakon što se kroz nekoliko sedmica sruši i posljednji dio tribine niko neće vjerovati da se tu nekada nalazio svojevrsni fudbalski hram.

Jorgandžije su upravo na tom stadionu doživjeli najveće uspjehe u klupskoj historiji, a prije nekoliko godina su preselili na znatno moderniji Wanda Metropolitano stadion.

Prošle godine Atletico je parcele gdje je bio smješten Vicente Calderon prošle godine prodao za cifru od 180 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Posljednji snimci pokazuju da je praktično cijeli stadion srušen osim zida nekadašnje centralne tribine, ali i to će biti završeno u narednim sedmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije