Od invalidskih kolica do Real Madrida: Učio sam ponovo hodati, rekli su mi da nikad više neću igrati

Ferland Mendy je nadmašio sve prognoze

Od invalidskih kolica do Real Madrida: Učio sam ponovo hodati, rekli su mi da nikad više neću igrati

M. Šljivak

Nevjerovatnu životnu priču ima novi fudbaler madridskog Reala Ferland Mendy.

Sjajni lijevi bek stigao je u Madrid kao defanzivno pojačanje iz Lyona, a prije nekoliko dana je zvanično predstavljen kao novi igrač Kraljeva.

Međutim, prije desetak godina život Ferlanda Mendyja je lako mogao krenuti u drugom smjeru i daleko od fudbala.

Sa 11 godina je izgubio oca, a samo godinu dana kasnije dijagnosticirana mu je infekcija kuka. Stanje je bilo ozbiljno i sa 14 godina je završio u invalidskim kolicima.

Ljekari su bili sasvim jasni i poručili su kako nikada više neće moći igrati fudbal. Mendy nije odustajao. Mjesecima je trajao oporavak, ponovo je učio hodati i uspio je doći ponovo na teren.

"Sa 15 godina sam imao operaciju kuka i ljekari su mi rekli da nikada više neću igrati fudbal. Bio sam u kolicima određeno vrijeme i proveo sam sedam mjeseci u bolnici na rehabilitaciji. Učio sam ponovo hodati, a sada sam u Real Madridu. Nevjerovatno", poručio je Mendy.

Međutim, novi šok stiže sa 17 godina. PSG, gdje je nastupao u mladim kategorijama, otpustio ga je iz Akademije. Poručili su kako nije dovoljno talentovan i Ferland je bio prinuđen da krene ispočetka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Vratio sam se na trening nakon osam mjeseci. Međutim, nisu me željeli u PSG-u. Otišao sam u Le Havre, radio sam žestoko i sada sam ovdje".

Život Ferland Mendyja je kao iz bajke, ali sve se dešava sa razlogom i njegova upornost ga je dovela do jednog od najvećih klubova svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

e_jbga
Ovome se treba diviti....a ne ko vi miševi nekoj prostitutki što skuplja lajkove na pokojnjem mužu... Pozz
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti