Od Juventusa do siromaštva: "Spori konji i brze žene su krive za sve..."

Olako potrošio sve zarađene milione

Od Juventusa do siromaštva: "Spori konji i brze žene su krive za sve..."

E. Škorić

Urugvajac je nekada nosio dres slavnog Juventusa, ali danas je siromah.

Fabian O'Neill je rođen u malom gradiću u Urugvaju 1973. godine i odrastao je u siromšvu. Nogometni put počeo je u lokalnom klubu, kasnije završio u Italiji gdje je od 1996. do 2000. godine nosio dres Cagliarija.

Nakon toga odlazi u Juventus, pa zatim 2002. potpisuje za Perguiju i na kraju se vraća u Cagliari koji se takmičio u Seriji B.

Nakon okončane karijere, vratio se u Urugvaj i posvetio se uzgoju stoke na ranču, a zanimljivo da je opet odlučio da igra nogomet, pa 2003. potpisuje za Nacional u Urugvaju i te sezone je odigrao samo pet mečeva.

Kasnije se "proslavio" tako što je namještao utakmice. Priznao je to i javno.

"Dok sam igrao u Cagliariju namjestio sam meč sa Chievom. Tada je i jednima i drugima odgovarao remi u borbi za opstanak. Dogovorio sam 'x' sa kapitenom Chieva i svojim saigračima. Otišli smo svi do kladionice da uplatimo na nerijeešno. Iako smo u 87. poveli s 2:1, na kraju je završeno 2:2, što je svima odgovaralo", priznaje O'Neill.

I kao igrač Perugije je namjestio utakmicu i zaradio novac na kladionici.

Onda se prisjetio kako je bilo potpisati za slavni Juventus.

"Bio sam najgori u ekipi jer sam pored sebe imao fenomene kao što je Zidane. Potrošio sam 14 miliona dolara na sporim konjima i brzim ženama", priznaje O'Neill, koji je nemilosrdno trošio bogatstvo koje je stekao igrajući u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Siromašan sam, ali opet sam sretan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat", zaključio je.

"Žene bi me osvojile kad se napijem i pokušavale da me promijene, ali to nije bilo moguće. Nudili su mi i pomoć psihologa. Sada su sve moje bivše žene bogatije od mene", priznaje Urugvajac koji sada radi kao konobar.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Honduras
jarane izvini al ja za tebe nikad nisam čuo.
8 0
Fce
Spori konji o brze zene su krive za sve no sense haha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi