Od otkaza u Španiji i noćne more u Realu do prvog trofeja u karijeri

Suze Julena Lopeteguija

Od otkaza u Španiji i noćne more u Realu do prvog trofeja u karijeri

Sinoć je Sevilla došla do novog trofeja Lige Evrope. U Kelnu je u odličnom meču sa 3:2 savladan Inter, a Sevilla je potvrdila da je Liga Evrope "njeno" takmičenje.

Nakon posljednjeg sudijskog zvižduka počelo je slavlje fudbalera Seville, a trener Julen Lopetegui je odmah briznuo u plač.

Bile su to suze radosnice čovjeka koji je konačno osvojio prvi trofej (u seniorskoj konkurenciji) u svojoj trenerskoj karijeri.

A trofej je za njega još važniji s obzirom na ono što je prošao u proteklih nekoliko godina.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Julen Lopetegui je 2018. godine trebao voditi reprezentaciju Španije na Svjetskog prvenstvu, ali je dobio otkaz pred sami turnir zbog dogovora sa Real Madridom. Preuzeo je Real, ali se njegov veliki angažman pretvorio u noćnu moru, pa se na Bernabeu zadržao svega četiri mjeseca.

Ipak, prošlog ljeta je dobio posao u Sevilli i u prvoj sezoni uradio odličan posao i pokazao zašto je svojevremeno i dobio šansu da vodi Crvenu furiju.

Top Komentari

Laola
Ma tako ti je to uvijek, kada odes iz Reala odmah trofej osvojis :)
6 5
Saimai1316
On je sam napusti klupu spanije pred sami pocetak sp,zinula mu guzica na real madrid,nista mi draze nije bilo nego kad je u realu otkaz dobio
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti