Od otkrića Svjetskog prvenstva u Brazilu, do igrača kojeg niko ne želi

Kolumbijac u nezavidnoj poziciji

Od otkrića Svjetskog prvenstva u Brazilu, do igrača kojeg niko ne želi

S. Pašalić

James Rodriguez je 2014. godine stigao u Real Madrid iz Monaca za 88 miliona eura.

Bio je to logičan slijed događaja nakon što je Kolumbijac zablistao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu te je Rodriguez potpisao šestogodišnji ugovor sa jednim od najvećih klubova na svijetu.

Rodriguez je nakon tri godine u Madridu otišao na posudbu u Bayern, a iako ima sjajne predispozicije, on je danas igrač kojeg niko ne želi iako je sa 27 godina vjerovatno na vrhuncu karijere.

Kolumbijac se trenutno nalazi u poziciji da ga u ovom trenutku ni Real ni Bayern ne računaju na njega u narednoj sezoni.

James se približava kraju dvogodišnje posudbe u njemačkom prvaku koji je za to platio 13 miliona eura uz opciju da otkupi ugovor Kolumbijca za 42 miliona eura.

Vidljivo je koliko je opala cijena Jamesa Rodrigueza u odnosu na vrijeme kada je stigao u Madrid 2014. godine

Budućnost Jamesa ovisi o treneru; "Ako Niko Kovač kaže da je dobar, ali ga ne koristi na terenu, neću potrošiti 42 miliona eura za nekoga ko ne igra. Ako mi trener kaže da ga treba i planira iskoristiti njegove kvalitete, onda ćemo ga potpisati.", objasnio je predsjednik kluba Uli Hoeness u februaru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S druge strane informacije iz Madrida govore da Zinedine Zidane planira da proda Rodrigueza za 70 miliona eura u nadi da taj novac iskoristi za dovođenje mega pojačanja.

Tako je James Rodriguez od otkrića Svjetskog prvenstva u Brazilu postao igrač kojeg niko ne želi.

Top Komentari

Dino_2000
Ispravka krivih navoda.Ne kaže se jednom od najvećih klubova,nego najvećem klubu na svijetu.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi