Od Pjanića više pretrčala samo dva igrača u Seriji A

Nakon prva dva kola

Od Pjanića više pretrčala samo dva igrača u Seriji A

A. Čaušević

Miralemu Pjaniću u reprezentaciji ne ide baš kao u Juventusu na startu nove sezone.

Pjanić je u dresu Zmajeva protiv Lihtenštajna i Armenije ostvario polovičan učinak, dok je sa Bianconerima maksimalan poslije prva dva kola.

Juventus je pohod na devetu uzastopnu titulu započeo pobjedama nad Parmom i Napolijem, a jedan Pjanićev statistički detalj sa ta dva duela je iznenadio mnoge.

Naime, Pjanić je fudbaler sa najviše pretrčanih kilometar u dosadašnjem dijelu sezone te treći u cijeloj Seriji A. Bh. veznjak je u prva dva kola pretrčao 11.845 metara.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ispred njega su samo hrvatski fudbaler Marcelo Brozović iz Intera sa 12.6 kilometara te Slovena Žan Majer iz Leccea koji je do sa pretrčao 12.1 km.

Naredni ispit Pjanića u Seriji A očekuje već u subotu kada Stara dama gostuje Fiorentini. Bh. fudbalera i na Artemio Franchiju sigurno čega utakmica jakog ritma i visokog tempa.

Top Komentari

zeničkidokosti
nema on s kim igrati u repki, juventus je 5 puta skuplji od reprezentacije BiH!
6 1
ljiljan
sramite se svi vi sto kritikujete pjanica, oj igra sigurno najbolje sto moze sa ovom ekipom i otkako je dosao prosinecki nije odigrao lose utakmice, druga je stvar sto ga saigraci ne prate
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi