Od ponora do sjaja: Cviko pravi čuda s Dalianom

Druga liga Kine

Od ponora do sjaja: Cviko pravi čuda s Dalianom

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Rusmir Cviko prava čuda radi na klupi kineskog drugoligaša Dalian Transcenda.

Cviko je ovaj klub preuzeo dok je bio u zoni ispadanja i malo im je ko davao šanse za opstanak, ali su se dolaskom bh. stručnjaka stvari promijenile.

Danas su odigrane utakmice 26. kola Jia Leaguea, a Dalian je lagano savladao Beijing Baxy s 2:0, te laganim koracima grabi ka sredini tabele.

Trenutno je Cvikin tim na 11. mjestu tabele sa 33 boda, a šest bodova ih dijeli od petog mjesta u veoma izjednačenoj ligi.

Kako Dalian igra dolaskom Cvike na klupu u posljednja četiri kola ne bi čudilo i da se dokopa pozicije među osam najboljih timova, a tom cilju je za sada jako blizu.

Jia League, 26. kolo:

Dalian - Bejing Baxy 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi