Odabrana četvorka obavila pregovore s Amarom Osimom

Izbor novog bh. selektora

Odabrana četvorka obavila pregovore s Amarom Osimom

Četvorka koju je Nogometni savez BiH odredio da obavi pregovore s potencijalnim kandidatima za selektora BiH, u sastavu Ivica Osim, Sead Kajtaz, Duško Bajević i Zvjezdan Misimović razgovarala je sa jednim od kandidata, Amarom Osimom.

Prema saznanjima agencije Anadolija, Osim je predstavio viziju svoga rada i iskazao oduševljenje što je ponovo među kandidatima.

U narednim danima ovlašteni "pregovarači" obavit će razgovore sa Mehom Kodrom (Kajtaz i Misimović), te Robertom Prosinečkim čiji je otežavajući faktor to što ga traže mnogi i dali bi mu mnogo veću plaću, nego je to 30.000 KM koliko je spreman NSBiH plaćati novog selektora.

Prema pisanju Anadolije čelnici Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i članovi komisije, u želji za što kvalitetnijim rješenjem za nasljednika Mehmeda Baždarevića, kontaktirali su i Vladimira Petkovića, selektora Švicarske. Čak su mu ponudili opciju da sačekaju ishod utakmica baraža protiv Sjeverne Irske, no glatko ih je odbio, budući da je već produžio ugovor sa tamošnjim Nogometnim savezom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon što Komisija obavi pregovore s potencijalnim kandidatima, Izvršni odbor NSBiH razmotrit će njihove prijedloge i 15 članova ovog tijela izabrat će nasljednika Mehmeda Baždarevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi