Odavno nekom igraču izmjena nije teško pala kao Vertonghenu

Belgijanac utučen i razočaran

Odavno nekom igraču izmjena nije teško pala kao Vertonghenu

Admin Čaušević

Niti jedan fudbaler ne voli da bude zamijenjen, međutim treneri su ti koji odlučuju ko će igrati, a ko ne. 

Jan Vertonghen je zamijenjen u 54. minuti susreta FA Cupa između Tottenhama i Southamptona, a belgijskom defanzivcu je izmjena itekako teško pala.

Iskusni defanzivac je sjeo na klupu, zamišljeno i utučeno je neko vrijeme gledao u jednu tačku što je jasan znak da mu uopšte nije svejedno.

"Logično je da bude tužan, ali sam morao nekog žrtvovati. Još nisam s njim razgovarao, ali to ne moram raditi jer je inteligentan dečko. On je veoma profesionalan i ne želim da kaznim. Igrao je na istom nivou kao ostali, ali sada je sretan što smo pobijedili", rekao je Jose Mourinho nakon utakmice.

Tottenham je susret dobio s 3:2, a u osmini finala londonski tim će na svom stadionu dočekati Norwich.

Inače, Vertonghenu s Pijetlovima ugovor ističe na kraju sezone i već sada je jasno da će nakon osam godina morati tražiti novi klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti