Dva preokreta u Londonu: Tottenham prošao u osminu finala FA Kupa

Izuzetno zanimljiv meč

Dva preokreta u Londonu: Tottenham prošao u osminu finala FA Kupa

Kako je prva utakmica na stadionu St. Mary's završena rezultatom 1:1, večeras se u Londonu gledao ponovljeni meč 1/16 finala FA Kupa između Tottenhama i Southamptona.

Tottenham je bio uspješniji u uzbudljivoj utakmici, slavio rezultatom 3:2 i prošao u osminu finala FA Kupa.

Počelo je odlično za domaće koji su poveli u 12. minuti kada je Stephens skrenuo Ndombeleov udarac u vlastitu mrežu.

Međutim, "Sveci" u 34. minuti stižu do poravnanja. Shane Long je natrčao na odbijenu loptu i rutinski pogodio za 1:1. Ispostavilo se da je tada Long postavio i rezultat prvog dijela.

Na otvaranju drugog poluvremena je viđeno nekoliko dobrih šansi na obje strane, a onda je u 72. minuti Southampton stigao do preokreta. Redmond je povukao kontru i uposlio Ingsa, a ove sezone sjajni napadač Southamptona postigao lijep gol za 1:2.

Ipak, vrlo brzo Tottenham odgovara. Igrala se 78. minuta kada je Lucas Moura lijepo pogodio za 2:2.

A onda preokret Tottenhama. Angus Gunn pravi penal, a Son u 87. minuti sa bijele tačke pogađa za 3:2 i pobjedu Pijetlova vrijednu plasmana u osminu finala FA Kupa.

Tottenham će u osmini finala igrati protiv Norwicha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi