Eriksen otvorio dušu i obrušio se na Tottenham

"Bio sam crna ovca"

Eriksen otvorio dušu i obrušio se na Tottenham

Višemjesečna saga vezana za Christiana Eriksena okončana je njegovim potpisom za Inter.

U proteklom periodu Eriksen je bio jedan od najboljih playmakera u engleskoj Premier ligi, a kako nije želio produžiti ugovor, u Tottenhamu su bili primorani da ga ove zime prodaju.

Mnogi klubovi su željeli da angažuju Eriksena, pominjali su se ponajviše Real Madrid i Juventus, ali na kraju je završio u Interu koji ga je dobio za 20 miliona eura.

Iako je danas u Italiji, Eriksen je i dalje atraktivan medijima na Ostrvu koji su ga posjetili u Milanu. U intervjuu je otkrio mnoge zanimljivosti, pa tako i da je, između ostalog, bio crna ovca u svom sada već bivšem klubu.

"Laknulo mi je nakon što se sve završilo. U proteklom periodu je bilo teško, najviše se provlačilo pitanje o tome kada ću otići, gdje ću otići. Čak i kada sam sretao ljude na ulici često su mi govorili: 'Sretno i hvala ti', iako sam i dalje bio igrač Tottenhama. Bilo je čudno. Konačno je došlo vrijeme da okrenem novi list", izjavio je Eriksen, prenosi BBC.

Kaže kako je označen kao krivac za mnoge stvari.

"Često nisam imao nikakve veze sa onim za šta sam optužen. Bio sam crna ovca, a nerijetko sam čitao i da sam krivac za lošu atmosferu među igračima. Još veće probleme stvorila je moja izjava u kojoj sam rekao da želim ići i da se ne osjećam dobro. Nisam se želio skrivati kao što to većina igrača danas čini", prisjeća se.

Danas je pun motiva da pokaže što zna i u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Došao sam u veliki klub, najveći u kojem sam mogao i želio da zaigram."

Eriksen je s Interom dogovorio saradnju do 2024. godine, a u međuvremenu već je odigrao dvije utakmice za Nerazzurre.

Top Komentari

vence
Toliko o tome da ga trazio Real, Barca, Juve..cim je dosao u najveci tim koji je mogao
6 1
Mele
Moze biti kao Snajder u svoje vrijeme, zna sa loptom ima driblig i sut..Jak je igrac na svojoj poziciji sigurno..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi