Odavno nije viđena jača klupa kao Juventusova protiv Parme

Zvučna imena među rezervama

Odavno nije viđena jača klupa kao Juventusova protiv Parme

A. Čaušević

Juventus je u prvom kolu Serije A sa minmalnih 0:1 pobijedio Parmu. Gol odluke djelo je kapitena Giorgia Chiellinija iz prvog poluvremena.

Maurizio Sarri jučer nije mogao voditi Bianconere, ali je i njegov pomoćnik Giovanni Martusciello odradio odličan posao pošto su osvojena tri boda.

Obzirom da je u italijanskom prevenstvu timovima omogućeno da na klupi ima čak 12 igrača u svijetu fudbala odavno nije viđena rezervna postava kao ona Juventusova sa jučerašnje utakmice.

Na klupi su bili Gianluigi Buffon, Matthijs De Ligt, Paulo Dybala, Danilo, Juan Cuadrado, Mario Mandžukić, Emre Can, Andre Rabiot, Merih Demirel, Rodrigo Bentancur i Federico Bernardeschi.

Juventus fielded an amazing bench for the 1-0 win at Parma

Nema dileme da sa radi o igračima koji bi u većini evropskih klubova bili starteri, međutim to i nije slučaj s Juventusom.

Međutim, dojam je da Sarri nije želio eksperimentisati previše u prvoj zvaničnoj utakmici pa su tako starteri jučer bili Mattia De Sciglio i Blaise Matuidi, igrači koji se prema najavama iz Italije i neće naigrati ove sezone.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Juventus je meč počeo u sastavu: Szczesny; De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Khedira, Pjanic, Matuidi; Douglas Costa, Higuain, Cristiano Ronaldo.

Inače, u nastavku su priliku za igru dobili Rabio, Cuadrado i Bernardeschi umjesto Samija Khedire, Douglasa Coste i Gonzala Higuaina.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi