Odbijen prijedlog da se mečevi Seriji A prenose besplatno u cijeloj Italiji

Utakmice se igraju pred praznim tribinama

Odbijen prijedlog da se mečevi Seriji A prenose besplatno u cijeloj Italiji

Endin Čaušević

U Seriji A se u nedjelju i ponedjeljak igraju zaostale utakmice 26. kola koje je na programu trebalo biti prošle sedmice.

Mečevi su odgođeni zbog koronavirusa, ali prije nekoliko dana donesena je odluka da će se utakmice igrati u nedjelju i ponedjeljak pred praznim tribinama.

Naravno, u centru pažnje je utakmica između Juventusa i Intera koji se bore za titulu. Velika žal ostaje što navijači neće moći prisustvovati utakmici, a ova odluka je na snazi najmanje do 3. aprila.

Javnost u Italiji jučer je tražila od rukovodstva Serije A da se utakmice koje budu igrane pred praznim tribinama prikazuju u cijeloj Italiji besplatno, ali je takav prijedlog odbijen.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sky Sports i DAZN imaju prava na Seriju A i odbili su mogućnost da besplatno prikazuju utakmice onima koji nisu njihovi korisnici. Prijedlog je bio da se utakmice prikazuju na kanalu TV8 koji je zastupljen u cijeloj Italiji, no na kraju je to odbijeno.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti