Odbijena nova žalba Juventusa, Interu ostaje titula prvaka iz 2006. godine

Klub iz Torina definitivno ostaje bez titule prvaka iz sezone 2005/2006

Odbijena nova žalba Juventusa, Interu ostaje titula prvaka iz 2006. godine

S. Pašalić

Juventus je prošle godine krajem jula uputio novu žalbu vezanu za titulu prvaka iz sezone 2005/2006.

Klub iz Torina je te sezone završio na prvom mjestu u Seriji A i stigao do naslova prvaka sa 91 bodom, ali su mu kasnije bodovi poništeni zbog skandala Calciopoli te je nakon toga i izbačen u niži rang.

Inter je tada završio na drugom mjestu sa 76 bodova, ali je naknadno proglašen za prvaka, a Juventus je dugi niz godina pokušavao žalbama na raznim sudovima vratiti trofej prvaka.

Ipak, svaka žalba Stare dame je bila odbijena, a posljednju je klub iz Torina uputio prošle godine 31. jula Federalnom sudu za žalbe, ali je isto tijelo danas donijelo odluku da odbije i ovu žalbu.

Cilj žalbe Juventusa je bio da poništi odluku Federalnog suda iz 2011. godine koji je zbog nedostatka pravnih akata odlučio da naslov prvaka ipak ostaje u rukama Nerazzurra. Danas je potvrđeno da će to tako i ostati.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hooruk
Vratiti cete mudo od ovce.
4 0
dobojan90
FORZA INTER!! MERDA JUVE!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi