Odbio da igra protiv Austrije i BiH, pa Sjeverna Irska iskoristila pravilo FIFA-e koje niko ne zna
Kyle Lafferty je jedan od najboljih igrača koje Sjeverna Irska ima, a nekoliko sati pred okupljanje nazvao je selektora i rekao mu da neće doći. Kasnije se ispostavilo da je lažirao povredu.

Lafferty lažirao povredu

Odbio da igra protiv Austrije i BiH, pa Sjeverna Irska iskoristila pravilo FIFA-e koje niko ne zna

E. Čaušević, foto: EPA

Reprezentacija Sjeverne Irske ostala je bez ikakvih šansi da se plasira u narednu fazu Lige nacija nakon što su u ponedjeljak poraženi na Grbavici od naše selekcije sa 2:0.

Sjeverna Irska nakon tri odigrane utakmice nema bodova jer su doživjeli dva poraza od naše reprezentacije, te jedan od Austrije. Selektor Sjeverne Irske, Michael O'Neill, je bio u velikim problemima pred meč na Grbavici jer nije mogao računati na klasničnog napadača.

Kyle Lafferty koji inače igra za Rangers nije došao na okupljanje ove selekcije, a onda je putem telefonskog poziva rekao da neće igrati protiv Austrije i BiH i kasnije se ispostavilo da je lažirao povredu. S druge strane, Will Grigg, se povrijedio na meču s Austrijom i nije bio u mogućnosti da doputuje u Sarajevo.

Iako je Lafferty na krajnje neprofesionalan način "izradio" svoju reprezentaciju na kraju će mu se to obiti o glavu. Naime, Sjeverna Irska je odlučila da iskoristi FIFA-ino pravilo koje skoro nikada niko nije iskoristio.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Naime, on neće igrati naredni meč za Ranger protiv Hamiltona jer je Sj. Irska iskoristila pravilo FIFA-e da kazni igrača jer nije htio da se odazove selektoru tako što ne može igrati naredni meč za klub.

"Fudbaler se nije odazvao na poziv i tako je prekršio pravilo i FS Sjeverne Irske odlučio je da iskoristi FIFA-ino pravilo o statusu i transferu fudbalera aneks 1, sekcija 5. Zbog toga on neće igrati naredni meč za svoj klub", poručili su iz Sjeverne Irske.

Promo

Top Komentari

OR7
tako i treba ,mora znati cijeniti sveti dres
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi