Nova ponuda za Riada Bajića, Udinese poslao zanimljiv odgovor

Bh. napadač u nepovoljnoj situaciji

Nova ponuda za Riada Bajića, Udinese poslao zanimljiv odgovor

M. Šljivak

Bh. napadač Riad Bajić (23) vjerovatno će napustiti ekipu Udinesea u zimskom prelaznom roku.

Bajić je u italijanski tim stigao kao pojačanje za pet miliona eura iz redova turskog Konyaspora, ali se nije naigrao u ovom timu, a italijanski mediji tvrde kako trener Massimo Oddo ne računa na njega u ostatku sezone.

Kako stvari stoje, bh. fudbaler će se vratiti u Tursku. Ponudu je već poslala ekipa Trabzonspora, a interes za njegove usluge pokazao je i njegovi doskorašnji tim Konyaspor.

To je potvrdio predsjednik tima Fatih Yilmaz u razgovoru za lokalnu TV stanicu.

"Bajić neće dobiti šansu u Udineseu. On će definitivno napustiti klub, a mi smo ih kontaktirali i pitali da ga dovedemo na posudbu. Međutim, dobili smo negativan odgovor i rekli su nam da mu žele pružiti šansu za igru i drugom dijelu sezone", rekao je Yilmaz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovo je svakako veoma interesantan odgovor iz redova Udinesea jer je Bajić ove sezone dobijao minute na kapalju. Trener Massimo Oddo mu ne daje šansu i činjenica je da bi bh. napadač vrlo lako mogao otići iz kluba.

U slučaju novog transfera profit bi ponovo ostvario i FK Željezničar koji ima procenat od svake naredne prodaje ovog fudbalera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije