Riad Bajić jako blizu novog transfera
Novim transferom Riada Bajića profit će ponovo ostvariti i sarajevski Željezničar. Plavi sa Grbavice pred novom jako dobrom financijskom injekcijom. (Foto: EPA)

Vraća se u Tursku

Riad Bajić jako blizu novog transfera

M. Šljivak

Napadač Udinesea Riad Bajić (23) karijeru bi trebao nastaviti u Turskoj.

Reprezentativac BiH je tokom ljeta stigao u redove italijanskog tima, ali se nije previše naigrao. Minute je dobija na kapaljku, a prema tvrdnjama medija u Italiji, klub je spreman da ga proda već u januaru.

Interes za usluge bh. napadača pokazuje turski Trabzonspor. Navodno, dogovor između ovog tima i Udinesea je jako blizu i Bajić bi se nakon samo šest mjeseci mogao vratiti u Tursku, gdje je dvije godine nosio dres Konyaspora.

Bajić će izvjesno napustiti Udine. Klub mu ne želi stajati na putu jer ne računaju na njegove usluge, a ako ne uspiju da se dogovore o cijeni transfera, moguće je da bh. fudbaler u Trabzon ode na posudbu.

Prepostavlja se da će suma od pet i po miliona eura zadovoljiti Udinese. To je cifra koju su oni platili Konyasporu i oni za sada žele vratiti uloženi novac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od novog transfera bi ponovo profitirao i sarajevski Željezničar. Oni su već dobili 220.000 eura potpisom 23-godišnjeg napadača za Udinese ovog ljeta, a gotovo istu cifu bi mogli očekivati i na početku nove godine. Željo ga je Konyasporu prodao za pola miliona eura.

Bajić je za Udinese odigrao sedam utakmica na kojima nije imao značajan učinak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi