Odbio ugovor u Manchester United jer je želio da studira ekonomiju
Imao je šansu da potpiše profesionalni ugovor sa Crvenim đavolima, ali je odlučio sve da šokira svojom konačnom odlukom

Šta bi dali da imamo ovu šansu

Odbio ugovor u Manchester United jer je želio da studira ekonomiju

Endin Čaušević

Mnogi bi uradili sve da mogu zaigrati u dresu nekog evropskog velikana, a sigurno smo svi dok smo bili djeca sanjali da bi to jednog dana mogli i uspjeti. Ipak, samo rijetki istraju u svoj cilj, a vjerovali ili ne ima i onih koji su odbili velikane zbog nekih drugih životnih ciljeva.

Naime, glavni "junak" ove priče je Oliver Gill sin nekadašnjeg vlasnika Manchester Uniteda, Davida. On je prošao omladinske kategorije Crvenih đavola i 2009. godine dobio je priliku da trenira sa prvim timom, te će čak bio na klupi u meču Lige prvaka protiv Wolfsburga.

Međutim, na iznenađenje mnogih Gillu fudbal baš i nije bio toliko bita koliko se vjerovalo u prvi mah. Godinu dana kasnije Sir Alex Ferguson je odlučio da ovom mladom fudbaleru ponudi prvi profesionalni ugovor, ali je on sve šokirao kada je to odbio.

Gill je poručio da se više ne želi baviti fudbalom i da mu je cilj da nastavi da se školuje, odnosno da ide na fakultet. On je bio mnogo zainteresovan za ekonomiju, a 26-godišnji Gill danas radi u osiguravajućoj kući PricewaterhouseCoopers.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"To je bila izuzetno teška odluka. Mnogo me ljudi tada pitalo zašto sam to uradion i svima sam govorio da je to pravi potez i da želim istrajati u tome. Bilo je trenutaka kada sam se kajao jer nekad se desi da radim po cijelu noć i onda se sjetim da sam mogao sve to nekako da eskiviram", rekao je Gill, te dodao:

"Dok sam igrao fudbal shvatio sam da to nije život koji želim. Znao sam i da nisam toliko dobar igrač koji bi ostao u Premiershipu. Nisam bio sretan u Unitedu i gledao sam kako se moji prijatelji zabavljaju i jednostavno sam odlučio da i ja želim tako da živim. Ne bih mijenjao tu odluku kada bih ponovo morao da biram".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi