Odbio životnu šansu i odlazak u Real Madrid, a sve zbog - nervoze!

Takva se šansa jednom u životu ukaže

Odbio životnu šansu i odlazak u Real Madrid, a sve zbog - nervoze!

E. Škorić

Nizozemski defanzivac Bert Konterman je 1999. godine mogao da zaigra u velikom Real Madridu, jednostavno se uplašio takve situacije.

On je te godine potpisao za Feyenoord, da bi godinu dana kasnije otišao u Glasgow Rangers. Imao je na stolu ponudu koju inače mnogi mogu samo sanjati, ali na kraju je odbio priliku da obuče dres slavnog Reala.

"Leo Beenhakker je bio moj trener i trener Reala. Rekao mi je da me Real Madrid želi, ali sam mu govorio da se vjerovatno šali i da mu ne mogu vjerovati. U mislima, moj sljedeći potez trebao je biti Njemačka ili Velika Britanija jer sam dobro govorio njemački, a engleski prilično dobro. Španija je bila malo zastrašujuća i bio sam previše nervozan zbog činjenice da bi mogao igrati u Realu i da moram da učim španski jezik", rekao je Konterman, dodavši:

"Mislim da kao ljudsko biće u to vrijeme nisam bio spreman na taj korak u Real Madrid", dodao je.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je ostao i sa strane gledao kako Real Madrid osvaja Ligu prvaka u sezoni 1999/2000. Pomalo je kasnije i žalio zbog svoje odluke.

"Možda sam napravio glup potez, Real je stvarno bio ozbiljan. Imao sam novinske članke, čuvao sam ih jer mi nisu vjerovali da bi mogao preći u Real Madrid", dodao je.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Austinpowers
a mozda bi se za**** ko balja
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije