Odbjegli Muamer Tanković napravio veliki transfer u Seriju A
(Foto: EPA)

Napustio Hammarby

Odbjegli Muamer Tanković napravio veliki transfer u Seriju A

M. Šljivak

Švedski napadač porijeklom iz BiH Muamer Tanković dogovorio je zaista odličan transfer.

Ovaj 24-godišnji napadač švedskog Hammarbyja, koji je donedavno koketirao sa reprezentacijom BiH, od januara će nositi dres ekipe Genoe.

Genoa je odlučila pojačati napadački dio ekipe nakon što je tešku povredu doživio Christian Kouame, kojeg neće biti do kraja sezone zbog povrede koljena.

Odlučili su se dovesti Tankovića. Transfer je veoma brzo završen i ovaj reprezentativac Švedske će karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Tanković je protekle sezone bio najefikasniji fudbaler Hammarbyja sa 14 pogodaka i osam asistencija, a odlični nastupi su mu na kraju donijeli i sjajan transfer.

Za švedsku reprezentaciju je Tanković dosad nastupio dva puta, a do prije mjesec dana je izražavao želju za nastupom za BiH.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na kraju se ipak predomislio i odlučio je da obustavi proces promjene državljanstva i odabrao je dres Švedske, za koju je nastupio dva puta.

Tanković je u karijeri igrao još za Norrkoping, Fulham i AZ Alkmaar.

Top Komentari

gif
ebes izbjeglice umisljenje
6 11
Adnanos
Momak odlucio da ce igrat za Svedsku jos dok je igrao za Fulham. Sve ostalo je mediski kokuzluk
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi