'Odbjegli sin' Zlatka Dalića dogovorio novi veliki transfer

Iz Italije u Španiju

'Odbjegli sin' Zlatka Dalića dogovorio novi veliki transfer

Hrvatski fudbaler Nikola Kalinić dogovorio je naredni transfer, prenosi Sportitalia.

Kao što se prethodnih dana pisalo, Kalinić je bio u pregovorima sa Atletico Madridom i sada je transfer gotova stvar, samo se čeka zvanična potvrda. Kako prenosi pomenuti izvor, hrvatski fudbaler bi u novom kubu trebao zarađivati oko tri miliona eura godišnje.

Inače, Atletico Madrid je ovog ljeta odlučio da proda Kevina Gameira koji bi trebao da završi u Valenciji, dok bi napadač Šišmiša Simone Zaza trebao put San Sira, a Kalinić u Madrid.

Za sada nije poznato koliko će Jorgandžije platiti za usluge Kalinića Rossonerima, ali se pretpostavlja da cijena neće biti manja od 20 miliona eura obzirom da je Milan prošle godine za istog igrača platio pet miliona više.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Dodajmo da je Kalinić poslan kući sa Svjetskog prvenstva nakon što je odbio ući u igru protiv Nigerije u 1. kolu grupne faze jer se pravdao kako je povrijeđen. Selektor Zlatko Dalić kasnije je obrazložio da je Kalinića poslao kući jer mu trebaju samo zdravi igrači.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mahir
cuj 20 miliona za ovog panja hahaah
8 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi