Dalić: Samo mogu reći da nisam ponosan, to je mrlja na mojoj karijeri

Selektor Hrvatske o "prekriženom" Kaliniću

Dalić: Samo mogu reći da nisam ponosan, to je mrlja na mojoj karijeri

U taboru reprezentacije Hrvatske vlada odlična atmosfera nakon što su Vatreni eliminisali Dansku u osmini finala Mundijala.

Selektor Zlatako Dalić je na današnjoj press konferenciji otkrio da mu ovih dana stižu hiljade poruka podrške od prijatelja i navijača Hrvatske širom svijeta, ali je novinare zanimalo da li je dobio poruku od Nikole Kalinića, napadača kojeg je prekrižio nakon susreta sa Nigerijom.

Podsjetimo, Kalinić je odbio ući u igru, kao i nekoliko puta ranije, prvadajući se da nije spreman, pa ga je Dalić odličio poslati kući.

"Ne, nije mi se javio. I ne bih se više vraćao na to. Samo mogu reći da nisam na to ponosan niti sretan i da je to mrlja na mojoj karijeri, moj poraz. Ali sam miran jer sam uradio sve da do toga ne dođe. Šteta, jer Nikola bi ovdje sigurno igrao", istakao je Dalić, prenosi Index.hr.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Inače, Hrvatsku u subotu (20:00) očekuje meč četvrtfinala Svjetskog prvenstva protiv domaćina - reprezentacije Rusije.

Top Komentari

edin_hindija
Nema mu šta biti krivio, Kalinić po svojim igrama nije zaslužio da se pozove na Mediteranske igre, a kamoli na SP
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi