Odbjegli Zmaj pred odlaskom u jednu od najjačih liga?

Napušta Celtic

Odbjegli Zmaj pred odlaskom u jednu od najjačih liga?

Celticov defanzivac Jozo Šimunović, koji se jedno vrijeme vodio i kao reprezentativac BiH, mogao bi tokom ljeta napustiti škotski tim.

Šimunović je u Celtic preselio u ljeto 2015. godine za 7,5 miliona eura i od tada je neizostavan u ovom uglednom otočkom klubu, a sjajne igre koje pruža mogle bi, kako stvari stoje, rezultirati transferom.

Brojni mediji u Škotskoj javljaju da je Šimunović na izlaznim vratima Celtica te da se za njegove usluge interesuju brojni klubovi, a u prvom redu je, navodno, španski prvoligaš Deportivo Alaves.

U Deportivo Alavesu su procijenili kako bi im Šimunović mogao pomoći u ostvarenju zacrtanih ciljeva glede naredne sezone, kao i da bi na najbolji način nadomjestio odlazak Guillerma Maripana koji će najvjerovatnije završiti u West Hamu.

Špekuliše se kako je Deportivo Alaves za usluge fudbalera porijeklom iz Jajca spreman izdvojiti četiri miliona funti.

Ovaj defanzivac je za vrijeme ere selektora Roberta Prosinečkog nekoliko puta pozivan i u reprezentaciju BiH, međutim na kraju se predomislio, jer je, kako je rekao, u njegovom srcu Hrvatska.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Jozo mi rekao šta misli o svemu, jednostavno je... Izabrao je Bosnu i Hercegovinu jer je smatrao da će tu imati veće šanse, ali osjećao je da to nije pošteno prema toj zemlji, jer njemu je u srcu Hrvatska. Vjerovatno je procijenio da bi uzeo mjesto nekom drugom igraču koji bi zaista želio igrati za Bosnu i Hercegovinu", kazao je Šimunovićev bivši trener Brendan Rodgers.

Prije nego što je došao u Celtic, podsjetimo, nosio je dres zagrebačkog Dinama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi