Podjela bodova na San Mamesu, Kodro zaigrao u finišu

LaLiga, 35. kolo:

Podjela bodova na San Mamesu, Kodro zaigrao u finišu

Prva utakmica 35. kola subotnjeg programa LaLige između Athletic Bilbaa i Alavesa završena je bez pobjednika - 1:1.

Bio je ovo sudar timova koji vode borbu za Evropu, a u susret je kao favorit ušao Athletic Bilbao, i to s razlogom, jer uz prednost domaćeg trenera igra u mnogo boljoj formi od Alavesa.

Baskijski derbi odigran na San Mamesu na kraju je okončan podjelom bodova i rezultatom 1:1, a oba pogotka su pala u finišu prvog poluvremena. Prvi su poveli domaći golom koji je u 41. minuti postigao Benat, da bi samo četiri minute kasnije uslijedio odgovor Alavesa. U sudijskoj nadoknadi stvari na početak vratio je Baston i postavio, ispostavit će se, konačan rezultat.

Nije nedostajalo šansi ni u drugom dijelu, najbolju je imao Williams u 67. minuti, ali mreže se nisu tresle.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Minutažu u ovom susretu upisao je i bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Kodro, koji je u igru ušao u 76. minuti kada je zamijenio Garciju.

Nakon ovog remija Athletic Bilbao se nalazi na sedmom mjestu sa 50 bodova, tri više od Alavesa koji je ispod crte za mjesta koja vode u Evropu.

Promo

Top Komentari

NKZ1922
Utakmicu Bratstvo - Zvijezda ste pokrili pravo kako vidim. Daj ako nista mukni kad padne gol, ako vec neces o stanju na terenu, prilikama itd. Jebo vas Velez
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti