Bez publike još jedna utakmica baraža!

Bez publike još jedna utakmica baraža!

E. Škorić

Nakon meča Slovačka - Republika Irska, donesena je odluka da se još jedan meč polufinala baraža Lige nacija igra bez publike.

Naime, Nogometni savez Norveške je odlučio da se u Oslu duel sa Srbijom odigra pred praznim tribinama.

Razloge ovakve odluke vjerovatno i sami znate. Norveški savez je samo pratio upute koje je dobio i odlučeno je da je najbolje da navijači ne prisustvuju utakmici.

"Pomno smo pratili situaciju i pokušali utvrditi mjere u skladu s preporukama zdravstvenih vlasti koje nam omogućuju da borbu vodimo s javnošću. Kada večeras zdravstvene vlasti preporuče da se utakmica igra bez publike, mi se prirodno tome prilagođavamo. Najvažnija je briga za život i zdravlje 27.000 ljudi koji su 26. marta planirali prisustvovati na stadionu", kazao je direktor za komunikacije Norveškog nogometnog saveza Gro Tvedt Anderssen.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Svim navijačima koji su kupili ulaznice novac će biti vraćen nazad.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi