Sve je već viđeno: Svijet bruji o revolucionarnom živom zidu Real Sociedada, ali u pitanju je kopija

Koga je kopirao tim iz Baskije?

Sve je već viđeno: Svijet bruji o revolucionarnom živom zidu Real Sociedada, ali u pitanju je kopija

A. Čaušević

Barcelona je s minimalnih 1:0 pobijedila Real Sociedad. Pobjednički gol u finišu meča iz diskutabilnog penala je zabio Leo Messi. 

Susret igran na Nou Campu je obilježio i način na koji su gosti iz Baskije odlučili da brane slobodnjak Messijev slobodnjak.

Uradili su to sa 11 igrača koji se nalazili u kaznenom prostoru i bili su formacijskih poredani. Za mnoge je to bio inovativni potez, a neki su ovakav živi zid prozvali i revolucionarni.

Međutim, u pitanju je kopija. Prvi put ovakva vrsta živog zida viđena je u finalnom meču Kupa Meksika 2019. godine između Juareza i Americe.

Trener Americe Miguel Herrera je odlučio da ovako poreda igrače kada je slobodnjak izvodio ljevonogi goloman Ivan Vazquez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju je i upalilo jer je Vazquez loptu plasirao u same rašlje, ali je jedan od igrača koji su stajali na stativi loptu uspio izbaciti u korner.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vienner
Trebaju brujit o revolucionarnom VAR PENALU U 80 MINUTI ZA BARSU
2 1
hanson
Svijet bruji o nepostojecem penalu, kojem je prethodio offside, koji je sudac uz Var naravno dosudio
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi