Odigran prvi bosanski derbi u Turskoj uz razočaravajući epilog

Igrala četvorica bh. fudbalera

Odigran prvi bosanski derbi u Turskoj uz razočaravajući epilog

A. Čaušević

Prvo kolo nove sezone turske Superlige donijelo je i prvi derbi bh. fudbalera.

Ankaragucu i Konyaspor su odmjerili snage na stadionu Eryaman pred 20.000 gledatelja, a epilog je bio razočaravajući. Okončano je 0:0.

Četvorica bh. fudbalera su se našla u stratnoj postavi. Za domaće je debitovao Nihad Mujakić, dok su za goste nastupili Amar Rahmanović, Ibrahim Šehić i Amir Hadžiahmetović.

Mujakić sigurno može biti zadovoljan debitantskim nastupom pošto je njegov tim uspio sačuvati mrežu i ne primiti gol.

Šehić je svoju mrežu ostavio netakutom što je pozitivna stvar za svakog golmana, dok je Hadžiahmetović bio vrlo dobar za 90 minuta na terenu.

Rahmanović je zamijenjen na poluvremenu, iako je bivši igrač Sarajeva imao izgledanu šansu u finišu prvog poluvremena kada nije pogodio glavom.

U narednom kolu Konyaspor će biti domaćin Bašakšehiru, dok ekipu Ankaraguca čeka gostovanje Gaziantepsporu.

Promo

Top Komentari

Twista
Vidi ovo, Niho strasan. Gledao sam tekmu, doduse sreca da nema VAR jer je naoravio penal pri kraju, Sehic sve odbranio sto moze da se brani. Ovo je pisai text opet neko ko je samo pricitao izvjestaj neki!
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi