NK Čelik pripreme za narednu sezonu i pohod na 1.ligu FBiH počinje 12. jula
Zeničani imaju mladu i perspektivnu ekipu sa mladim trenerom na čelu, te će naredne sezone biti prvi favoriti za ulazak u viši rang

Zeničani doveli dva pojačanja, u planu dolazak još jednog stopera

NK Čelik pripreme za narednu sezonu i pohod na 1.ligu FBiH počinje 12. jula

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nalaze se na odmoru nakon završetka sezone u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar" gdje su na kraju osvojili treće mjesto, ali i napravili podlogu, odnosno tim za narednu sezonu u kojoj je cilj ulazak u viši rang takmičenja.

Sa mladom i perspektivnom ekipom, te 32-godišnjim mladim trenerom Arminom Duvnjakom, ekipa je u posljednjih 17 utakmica upisala 17 pobjeda. Kruna sezone bila je prijateljska utakmica povodom rođendana kluba i pobjeda nad osvajačem Kupa, ekipom Veleža rezultatom 2:1 uz oproštaj Aidina Mahmutovića od aktivnog igranja nogometom.

Zeničani će odmarati do 12. jula kada će šef stručnog štaba izvršiti prozivku igrača i odraditi prvi trening. Već je ugovoreno nekoliko prijateljskih utakmica, a u planu je početkom narednog mjeseca i odlazak na završne pripreme u Fojnicu, gdje bi trebali odigrati nekoliko prijateljskih utakmica.

Na Bilino polje stigla su već i dva pojačanja, napadač Mirsad Šijerkić, te veznjak Mahir Mehić, a plan je da se zadrži ekipa iz prošle sezone, te uz pomenuta dva pojačanja i možda jednog stopera zaokruži roster za narednu sezonu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Treba napomenuti da se od povreda oporavljaju Žuna, Smajić, Šarić i Kovač, te bi njihovim povratkom u toku naredne sezone zenički tim bio još jači, te imao veću širinu u rosteru. Prvenstvo u Drugoj ligi FBiH, grupa Centar počinje polovinom mjeseca augusta, te nema sumnje da će klub s Bilinog polja spremno dočekati novu sezonu u kojoj želi biti najbolji, te izboriti plasman u 1.ligu FBiH.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

NEUTRAL
Seljaci iz B Mahale
0 6
mido1921
Jest da nije Bosne
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi