NK Čelik krenuo s pripremama: Cilj je jasan, plasman u viši rang takmičenja
Trener Zeničana iskazao je zadovoljstvo što su svi igrači ostali u klubu, te da svi zajedno gledaju u istom pravcu, odnosno imaju zajednički cilj

Zeničani upalili motore

NK Čelik krenuo s pripremama: Cilj je jasan, plasman u viši rang takmičenja

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su krenuli s pripremama za narednu sezonu u Drugoj ligi FBiH, grupa "Centar" u kojoj imaju samo jedan cilj, a to je osvojiti prvo mjesto, te nakon toga kroz doigravanje izboriti plasman u 1.ligu FBiH.

Šef stručnog štaba Armin Duvnjak danas je izvršio prozivku igrača, te je predstavio plan i program priprema, te šta se od igrača očekuje u narednom periodu, odnosno prvenstvu.

Na prozivci se danas pojavilo 24 nogometaša, odazvali su se svi nogometaši od prošle sezone izuzev opravdano odsutnih Aladina Isakovića i Haruna Šabića, a tu su bila i pojačanja veznjak Mahir Mehić i napadač Mirsad Šijerkić, dok će s ekipom će trenirati i Adin Begić dojučerašnji junior Mladosti iz Doboja kod Kaknja, te nogometaš koji je u pionirskoj i kadetskoj selekciji igrao za Čelik, a njegov eventualni ostanak u klubu zavisit će od toga hoće li se uspjeti nametnuti stručnom štabu na treninzima i utakmicama. Od povreda se polako oporavljaju Selim Žuna i Dženan Smajić, ali još nije poznato kada će se oni ponovo vratiti na zeleni teren.

Zeničani će prvi dio priprema odraditi u Zenici, a početkom narednog mjeseca planiran je i odlazak u Fojnicu. Nešto više o tome kazao je i sam šef struke Armin Duvnjak.

„Odigrat ćemo ukupno sedam utakmica prije početka prvenstva. Već narednog vikenda 17. jula na Bilinom polju ćemo dočekati ekipu TOŠK-a. Nakon toga 23. jula slijedi finale Kupa ZDK protiv Borca u Jelahu. Turnir u Vitezu, planiran je za 30 i 31. juli, nakon toga slijedi meč protiv Gradine iz Srebrenika 3. augusta na Bilinom polju i turnir u Fojnici za kraj priprema 6 i 7. augusta. Nakon toga 13. augusta slijedi početak sezone i nadam se da ćemo spremno dočekati početak sezone. Nijedan igrač nema zagarantovano mjesto u timu, moramo zasukati rukave i maksimalno ozbiljno odraditi pripremni ciklus. Raduje me što su svi igrači od prošle sezone ostali u timu, zajedno gledamo u istom pravcu, te se nadam da ćemo ostvariti i naš cilj, odnosno plasirati se u viši rang takmičenja“, kazao je Duvnjak.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Direktor kluba Emir Ćerim istakao je pozitivnu atmosferu koja se treba nastaviti i naredne, nakon 17 uzastopnih pobjeda nakon što je ekipu preuzeo trener Armin Duvnjak.

„Nadam se da ćemo nastaviti tamo gdje smo stali prošle sezone, imamo puno povjerenje u vas, zajedničkim snagama nadamo se da ćemo uspjeti da ostvarimo naše zacrtane ciljeve. Želim nam svu sreću u narednoj sezoni, dosta pobjeda i slavlja, te što manje povreda“, kazao je Ćerim.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi