Nigerijac koji se povezuje sa Željezničarem na probi u Sheriffu

Odinaka i Nestor se bore za ugovor

Nigerijac koji se povezuje sa Željezničarem na probi u Sheriffu · Saznajemo

Adnan Beganović

Edwin Odinaka, po mnogima najbolji desni bočni Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, koji se povezuje sa Željezničarem, otputovao je na pripreme Sheriff Tiraspola gdje će se pokušati izboriti za ugovor.

Nigerijski 20-godišnji fudbaler Edwin Odinaka je u prošloj sezoni branio boje Stupčanice, a u narednoj bismo ga mogli gledati u Željezničaru.

Odinaka je prema neslužbenim informacijama jedan od igrača kojeg bi Plavi rado vidjeli u svojim redovima i o tome je SportSport.ba već i pisao.

No, danas su se pojavile informacije, opet neslužbene, da je ovaj 20-godišnji Nigerijac prije nekoliko dana otputovao na pripreme moldavskog Sheriffa gdje će se pokušati izboriti za ugovor.

Navodno je sa njim u Moladaviju otputovao i još jedan fudbaler koji je u prošloj sezoni nastupao za Stupčanicu. Radi se o lijevom bočnom, također 20-godišnjaku Joelu Nestoru.

Odinakva je za Stupčanicu u prošloj sezoni odigrao svih 30 utakmica u prvenstvu, dok je Nestor nastupao na deset manje. Da li će zadovoljiti na probi, vjerovatno ćemo saznati u narednim danima, no ukoliko ne ostane u Sheriffu, Odinakva će vjerovatno stići na Grbavicu.

Oglasi

Inače, Sheriff je najbolji moldavski klub. Višestruki je prvak Moldavije, a imao je i značajnih evropskih uspjeha.

Denis Ćorić novi šef struke, a Elvir Rahimić sportski direktor FK Željezničar

FK Željezničar će u novu sezonu ući sa novim trenerom, ali i novim sportskim direktorom, te po svemu sudeći sa dosta novih igrača.

Za novog šefa struke je imenovan sada već bivši trener Posušja, Denis Ćorić, dok je legendarni bh. reprezentativac Elvir Rahimić imenovan za sportskog direktora.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Upravo će ovaj dvojac u narednim danima početi raditi na sklapanju igračkog kadra s tim da se očekuje nekoliko odlazaka ali i veliki broj dolazaka na Grbavicu.

Osim Odinake sa Plavim se povezuju mnogobrojna igračka imena, a u narednih nekoliko dana će i po tom pitanju mnogo toga biti jasnije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Doci ce kod nas pred penziju.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi