Odlazak još jedne legende: Di Natale završava karijeru?

Di Natale odlučio okačiti kopačke o klin

Odlazak još jedne legende: Di Natale završava karijeru?

Endin Čaušević

Legendarni napadač Udinesea Antonio Di Natale najavio je da bi krajem decembra mogao završiti svoju igračku karijeru.

Di Natale je danas šokirao italijansku javnost informacijom da će nakon završetka prvog dijela sezone okačiti kopačke o klin. 38-godišnji Italijan ljetos je izjavio da će na kraju ove sezone napustiti Udine i otići u MLS, ali očito je da se predomislio.

Popularni Toto ove sezone postigao je samo jedan gol u Seriji A i ne krije svoje frustracije što većinu utakmica gleda sa klupe za rezervne igrače.

Italijanski mediji danas su saopštili da će Di Natale posljednju utakmicu odigrati 20. decembra protiv Torina.

Di Natale je u dresu Udinesea do sada odigrao 369 utakmica i postigao je 190 golova. U svojoj dugogodišnjoj karijeri nosio je dresove Empolija, Iperzole, Varesea i Viareggija. Za Empoli je dao 49 golova u 158 nastupa.

U dresu reprezentacije Italije nastupio 42 puta i postigao je 11 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.