Pobjeda Milana, povratak Balotellija

Milan slavio na gosstovanju kod Udinesea

Pobjeda Milana, povratak Balotellija

Adnan Beganović

U prvom susretu 5. kola Serije A fudbaleri Milana su slavili na gostovvanju kod Udinesea (3:2).

Nakon što su u prošlom kolu sa 3:2 savladali Palermo, izabranici Siniše Mihajlovića identičnim rezultatom su večeras nadigrali Udinese.

Srbijanski stručnjak od prve minute je u vatru gurnuo zločastog dečka evropskog fudbala, Maria Balotellija, a on mu se na ukazano povjerenje zahvalio u 5. minuti kada je postigao pogodak za vodstvo Rossonera. 

Pet minuta kasnije Bonaventura udvostručuje preednost Milana, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Zapata zabio za 0:3.

Činilo se tada da je sve odlučeno, ali fudbaleri Uddinesea se nisu imali namjeru lako predati. U 51. minuti Badu postiže pogodak za 1:3, a samo sedam minuta kasnije Duvan Zapata susret  vraća u neizvjesnost.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pokušavao je Udinese svim silama doći barem do boda, no nije uspio, odnosno reztultat se do kraja nije mijenjao.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.