Odlazi Nainggolan? Belgijance to ne treba da brine ni najmanje

Dosta je 'nasljednika'

Odlazi Nainggolan? Belgijance to ne treba da brine ni najmanje

E. Škorić

Radja Nainggolan i Steven Defour najavili su kraj reprezentativne karijere, a nakon Svjetskog prvesntva povući će se i Marouane Fellaini.

Belgijanci će tako ostati bez nekoliko iskusnih igrača u veznom redu, no čini se da za Roberta Martineza i Crvene đavole nema zime.

Belgijski portal Voetbalnieuws.be je objavio kako Belgija ima zlatne mlade igrače koji će u budućnosti na tim pozicijama biti važan faktor u nacionalnim timu.

Prije svih je tu Monacov dragulj Youri Tielemans, koji ima samo 21 godinu i smatra se nasljednikom Radje Nainggolana. Mladi igrač može ubrzati igru, ima snažan udarac, dobar pregled igre... Obzirom da mu je tek 21, još nije pokazao sav svoj potencijal.

Dennis Praet je trenutno u Sampdoriji, a nakon uspješne sezone 24-godišnjeg bi mogao dočekati dobar transfer, pa se povezuje sa Juventusom.

Leander Dendoncker je Anderlechtov proizvod. Njegova je prednost što može jednako dobro da radi posao u defanzivnom redu, a isto tako u sredini terena.

Samuel Bastien je mladi nogometaš Chieva. Nije još spreman za ozbiljne stvari, ali svakako će u Belgiji čekati da se razvije u velikog igrača. U Stuttgartu igra Orel Mangala, koji je u dresu Stuttgarta pokazao da je zreo za reprezentativni dres.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Uz to, tu je mladi Charly Musonda iz Chelseaja. Doduše, on pomalo sliči Freddyju Aduu, mijenja timove, ali nikako da se ustali u jednom i da pokaže svoje pravo lice.

Dakle, Nainggolan kada ode i još nekoliko iskusnijih igrača Belgije, u ovoj reprezentaciji se ne trebaju brinuti, neko od spomenutih već će biti zreo za najveće izazove.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi