Odličan derbi na Olimpicu: Sjajni Lazio poslije preokreta srušio Juventus

Nebeskoplavi bolji od Bianconera

Odličan derbi na Olimpicu: Sjajni Lazio poslije preokreta srušio Juventus

A. Čaušević

U derbi susretu 15. kola Serije A Lazio je poslije preokreta pobijedio Juventus pred više od 60.000 gledatelja na Olimpicu. Bilo je 3:1.

Na rimskom stadionu su viđena tri gola, penal, crveni karton, lijepi golovi. Dakle, utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija.

Bianconeri su puno bolje ušli u utakmicu. Nakon propuštenih prilika Dybale i Bernadeschija do vodećeg gola su stigli u 25. minuti.

Dybala, Ronaldo i Bentancur su lijepo kombinovali, a na kraju je mrežu domaćih zatresao portugalski fudbaler kojem je to bio prvi gol u gostima ove sezone.

Nakon primljenog gola Nebeskoplavi su uspostavili terensku ravnotežu. Ipak, gosti su bili ti koji su prvi mogli stići do drugog gola. Strakosha je sjajnom intervencijom odbranio Ronaldov šut glavom.

Lazio do izjednačenja stiže u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Odličan centaršut Luisa Alberta iskoristio je Luiz Felipe za veliku radost domaće publike.

Preuzeli su gosti incijativu od početka drugog poluvremena, ali većih uzbuđenja nije bilo sve do 66. minute kada sebični Dybala nije iskoristio poklon Strakoshe šutiravši, a mogao je da uposli samog Ronalda.

Tri minute kasnije Juventus je ostao s igračem manje. Nakon pregledanja snimka sudija Fabbri je isključio Cuadrada. Lazio je do preokreta stigao u 75. minuti. Lijep gol postigao je Milinković-Savić nakon sjajne asistencije Luisa Alberta.

Domaći su u 79. minuti mogli doći i do trećeg gola. Immobile je imao priliku da zabije iz penala, ali je Szczesny sjajno intervenisao u dva navrata i ostavio svoj tim u igri. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ipak, Juventus nije uspio izbjeći prvi poraz u sezoni. U petoj minuti sudijske nadoknade rezervista Caicedo je zabio za 3:1 te je tako Lazio nakon 16 godina konačno u Rimu pobijedio torinski tim te se uključio u borbu za Scudetto. 

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je bio starter, na terenu proveo cijeli meč i nije bio na svom prepoznatljivom nivou. U 11. minuti je dobio i žuti karton.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user2945
Kladionice odradile svoj posao, lova legla a budale vjeruju da je Lazio u stvarnosti nadigrao Juventus. Ljudi su toliko pasivno igrali da je ocigledno namjestena tekma! Bem ti danasnji fudbal...
2 6
konjnakvadrat
Pjanic najbolji bio
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije