Odličan početak sezone za tim sa Pecare: NK Široki Brijeg slavio na Otoci

Dva od dva za Širokobriježane

Odličan početak sezone za tim sa Pecare: NK Široki Brijeg slavio na Otoci

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Široki je na Otoci savladao Olimpik sa 1:2 i došao je do druge pobjede u novoj sezoni Premijer lige.

Nakon početnog ispitivanja snaga gosti iz Širokog su prvi imali kakvu-takvu šansu. U sedmoj minuti Cipetiću prelazi lopta preko noge, ali Hadžić je oprezan na golu i dobro interveniše.

Zatim su gosti u 15. minuti šutirali i preko Begića. Nije ovaj udarac bio precizan, a već u narednom napadu uzvraća Olimpik preko Šišića, Zlomislić je siguran.

Nakon toga je uslijedio period mirnije igre. Široki je bio za nijansu konkretniji, a u 41. minuti su zasluženo gosti stigli do vodstva. Pervan je uposlio Jurilja, a ovaj lijepo sa 20 metara pogađa za 0:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

U nastavku meča Olimpik kreće po izjednačenje. Zeba dva puta prijeti na otvaranju, nije zabio, a zatim u 61. minuti gol za 0:2. Jović asistira za Jurilja, a ovaj ponovo lijepo zabija za 0:2.

Domaći se vraćaju u meč samo tri minute kasnije. Šišić upošljava Osmanovića, a kapiten Olimpika pogađa za 1:2.

Potom se igra malo umirila. Igralo se na sredini terena sve do same završnice, kada su oba tima u nekoliko navrata dobro zaprijetila.

Međutim, promjene rezultata nije bilo. Široki je osvojio nova tri boda, a Olimpiku je ovo drugi poraz u dva meča.

Premijer liga BiH, 2. kolo:

Olimpik - Široki Brijeg 1:2 (Osmanović 64' / Jurilj 40', 61')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik: Hadžić, Milović, Ojdanić, Osmanović, Zeba, Handžić, Milanović, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Šišić. Još su igrali: Imamović, Muminović, Mojović, Tabaković.

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Čuljak, Ćorić, Jurilj, Marić, Radeljić, Jurić M., Begić, Jurić S., Pervan. Još su igrali: Prvan, Jović, Grgić, Mašić.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FighterIXI
Široki uz Borac i Željezničar najspremnija ekipa u ovom trenutku. S tim što ovi igraju Evropu. Mogao bi Široki biti iznenađenje jeseni.
4 1
Sunjakiss
Jurilj zivotinja!
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi