Odličan posao: Osijek prodao Grezdu Rangersu i dobro zaradio
Foto: Rangers FC/Twitter

Krilni napadač karijeru nastavlja kod Stevena Gerrarda

Odličan posao: Osijek prodao Grezdu Rangersu i dobro zaradio

Danas je ozvaničen transfer Erosa Grezde iz Osijeka u Rangers, pa će ovaj 23-godišnji fudbaler rođen na Kosovu karijeru nastaviti pod trenerskom palicom legende Liverpoola, Stevena Gerrarda.

Grezda je danas sa Rangersom potpisao ugovor na četiri godine, a Osijek će na ime odštete inkasirati oko 2.5 miliona eura.

Zanimljivo je da je Rangers nešto ranije iz Osijeka doveo i Bornu Barišića za oko 2.45 miliona eura. Inače, ova kluba su odmjerila snage u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Rangers je bio uspješniji, ali Grezda tada nije igrao jer se oporavljao od povrede zadobijene krajem prošle sezone.

Osijek je ovim transferom napravio sjajan posao s obzirom da je ovog krilnog napadača doveo iz Lokomotive prošlog ljeta za oko 600.000 eura. Inače, Grezda je od prošle godine i reprezentativac Albanije. Protekle sezone je odigrao 37 utakmica u dresu Osijeka, te je postigao osam golova i upisao tri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti