Odlična partija Herića i vrijedna pobjeda Kapfenberga nakon preokreta

Austrijska Druga liga

Odlična partija Herića i vrijedna pobjeda Kapfenberga nakon preokreta

Edmir Škorić

Kapfenberg je u 10. kolu austrijske Druge lige s 3:1 savladao Austriju Klagenfurt.

Kapfenberg je imao jako težak zadatak ispred sebe, ali je uspio preokretom da dođe do vrijedne pobjede, pete u šampionatu, pa je sa 17 bodova ponovo u gornjem dijelu tabele - na četvrtom mjestu.

Iako je dobrim dijelom meča bio bolji, domaći sastav Kapfenberga je do 77. minute imao gol zaostatka , ali je onda uspio da zabije tri gola i da ostvari pobjedu.

Prvo je Sablitzer u 77. minuti postigao gol za 1:1 i to nakon što je prethodno nakon udarca Elvedina Herića teškom mukom golman Klagenfurta Pelko odbranio, a Sablitzeru ostalo samo da loptu gurne u gol.

Herić je nakon sjajne partije izašao u 81. minuti, a u 87. minuti je Gantschnig zabio gol za 2:1, da bi brzo Mensah postavio konačnih 3:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti