Odlične vijesti stižu iz Tuzle: Na Tušnju ponovo radno
Nakon nekoliko dana pauze na Tušnju ponovo radno

Rekonstrukcija terena

Odlične vijesti stižu iz Tuzle: Na Tušnju ponovo radno

Adnan Beganović

Danas je na stadionu Tušanj ponovo radno i ovo su odlične vijesti, a svi se nadamo da će se premijerligaške utakmice ponovo igrati u Tuzli.

Nakon što nekih desetak dana na stadionu Tušanj u sklopu projekta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine "Potpuna rekonstrukacija glavnih terena na stadionima Premijer lige“, nije bilo nikakvih radova, danas sasvim druga priča.

Mašine su ponovo na terenu stadiona, radovi su nastavljeni, no niko sa sigurnošću ne može reći kada će u potunosti biti obnovljen travnjak stadiona Tušanj.

Rok od 60 dana će vjerovatno biti probijen, no u ovom trenutku je to možda i najmanje važno. Bitno je da su radovi nastavljeni te da konačno tereni širom Bosne i Hercegovine liče na terene kakve imamo prilike gledati u Evropi.

Osim terena u Tuzli trenutno se radovi vrše na još tri terena i to u Sarajevu na stadionu Asim Ferhatović Hase, zatim u Mostaru na stadionu "Rođeni", te u Banjoj Luci na Gradskom stadionu.

Inače, Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci radovi su počeli 1. juna, a na stadionu Rođeni 14. juna i na ova dva terena rokovi od 60 dana sada je već jasno neće biti ispoštovani, dok su radovi na najvećem bh. stadionu u Sarajevu počeli prije nekoliko dana.

Oglasi

Za realizaciju ovog projekta sredstva su obezbijedili NS BiH i UEFA, dok i gradovi odnosno lokalne zajednice moraju uzeti učešće u projektu i do u iznosu od oko 500.000 KM. Projektom “Potpuna rekonstrukacija glavnih terena na stadionima Premijer lige“ obuhvaćeno je u 2022. godini pet stadiona.

Radi se o Gradskom stadionu u Banjoj Luci, stadionu Tušanj u Tuzli, stadionu Asim Ferhatović Hase u Sarajevu, stadionu Rođeni u Mostaru i Gradskom stadionu u Mostaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon završetka projekta stadioni će dobiti najsvremenije hibridne terene i s punim pravom se očekuje da se kvalitet fudbala podigne na jedan viši nivo.

U međuvremenu dok traju radovi na stadionima, Borac domaće utakmice igra u Novom Gradu, Sloboda u Banovićima, Tuzla u Srebreniku, a Velež u Gabeli.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Ja samo kontam da li će ovi naši znati ovo održavati. Eno na Grbavici blato ispred golmana, na Bilinom polju je bolje. Ovi tereni se ne održavaju kosilicama koje naši klubovi imaju, tako da se bojim da ce već naredne godine biti isto
5 1
Adohordas
Tacno cu proslaviti kad naprave teren u Tuzli
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi