Odluka Vrhovnog suda u Francuskoj: Izbačeni klubovi moraju ostati u Ligue 1!

Sudsko vijeće odlučilo

Odluka Vrhovnog suda u Francuskoj: Izbačeni klubovi moraju ostati u Ligue 1!

A. Čaušević

Francuska Ligue 1 je među prvim ligaškim takmičenjima u Evropi koja su prekinuta nakon proglašenja panedmije koronavirusa. 

FS Francuske i LFP su odlučili da PSG bude prvak Francuske, u Ligu prvaka Marseille i Rennes, a u Europa ligu Lille, Nice i Reims.

U Ligue 2 su ispali Amiens i Toulouse. Oni su bili najviše oštećeni uz slavni Lyon koji je nakon duže od 20 takmičenja ostao bez evropskih takmičenja.

Ta tri kluba su uputila žalbu, a danas je stigla i odluka Vrhovnog suda u Francuskoj. Sudsko vijeće je odbilo žalbu Lyona, dok je uvažilo one Toulousea i Amienesa.

Naime, Vrhovni sud je suspendovao odluku o izbacivanju Amiensea i Toulosuea te ovi klubovi trebaju ostati u Ligue 1 i naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

To znači da će FS i LFP morati preispitati ranije donesenu odluku te će vjerovatno morati prošiti ligu za takmičarsku godinu 2020/21.

Ranijom odlukom kao dva najbolja tima iz Ligue 1 promociju su izborili Lorient i Lens.

Top Komentari

Zeleni_zub
Sta sad? Do sad je bilo da trebamo slijediti Francusku, Belgiju... hocemo li ih slijediti do kraja?
8 8
Penderinos
Mogli su i oni nastaviti s takmičenjem, ugledati se na Engleze njemce spance italijane
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi