Jedan od najboljih mečeva BiH u historiji: Noć kada su u Genku "rođeni" Zmajevi i Dijamant

Nezaboravna pobjeda protiv Belgije

Jedan od najboljih mečeva BiH u historiji: Noć kada su u Genku "rođeni" Zmajevi i Dijamant

E. Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra je u Zenici trebala igrati polufinalni meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Sjeverne Irske.

Utakmice baraža odgođene su zbog pandemije koronavirusa, a mečevi bi se trebali igradi u junu mjesecu ove godine ukoliko se steknu uslovi za to. Sigurno je da svi jedva čekaju vidjeti našu selekciju na djelu, te se nadamo da će Zmajevi izboriti plasman na EP.

Dok traje ovaj haos oko koronavirusa mnogi su se prisjetili raznih utakmica i fudbalskih emisija iz prošlosti. Tako sigurno mnogi na YouTubeu gledaju izvještaje s mečeva Lige prvaka, Svjetskih i Evropskih prvenstava iz prošlosti, utakmice bh. reprezentacije i još mnogo toga.

Odlučili smo se prisjetiti jedne legendarne utakmice bh. reprezentacije koja se igrala 28. marta 2009. godine u Genku sigurno je jedan od najboljih mečeva ikad naše selekcije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Te noći golove za naš tim zabili su Edin Džeko, Sanel Jahić, Zlatan Bajramović i Zvjezdan Misimović. Meč je prenosio Marjan Mijajlović koji je tada oduševio bh. javnost, a meč u Genku ostat će upamćen kao noć u kojoj su "rođeni" Zmajevi, te nadimak Dijamant za Edina Džeku.

Golova s ove utakmice uz nezaboravne komentare Mijajlovića i Vedada Ibiševića možete pogledati u videu ispod.

Top Komentari

Hix
Bajramović mi je bio draži od svih igrača štrta zbog povreda
8 0
re_aL7
Jbt na svaki gol sam se naježio, kao da sad igraju. Mustafa brat ?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi