Odović: Atmosfera je bila lošija pred Zvijezdu nego sada

Plavi se nadaju bodovima na Koševu

Odović: Atmosfera je bila lošija pred Zvijezdu nego sada

S. Mlaćo, foto: S. Bošković

Nakon neočekivanog poraza od Zvijezde 09 (0:1), nogometaše Željezničara sutra očekuje vječiti derbi protiv FK Sarajevo.

Plavi imaju velikih problema ove sezone, igre svakako nisu na nivou, a šef struke Milomir Odović sutra neće moći da računa na Dženan Zajmovića, Jovana Blagojevića i Jadranka Bogičevića. Upitan je i nastup golmana Vedrana Kjosevskog.

Na današnjoj zajedničkoj press konferenciji  koja je počela minutom šutnje za jučer preminulog novinara agencije FENA Alena Mujkanovića medijima su se obratili Milomir Odović i kapiten Sulejman Krpić.

"Vidim da je interesovanje veliko. Ja sam u ovoj formi doživio mnogo derbija i raduje me što se tradicija nastavlja. Ovo je meč gdje nemate potrebe motivisati igrače. Sarajevo je u povoljnijoj poziciji, imaju kontinuitet i u trenerskom i igračkom smislu. Naša ekipa ima svoje kvalitete i ja očekujem da ćemo na pravi način odgovoriti izazovu", kazao je Odović.

Medijima se obratio i kapiten Plavih Sulejman Krpić.

"Analizirali smo ekipu Sarajeva. Oni su kvalitetni, mi isto s razlikom da smo imali boljih i lošijih rezultata. Nećemo ništa kalkulisati, idemo na pobjedu".

Na pitanje kakav je trenutni karater njegovog tima, Odović je dao jasan odgovor.

"Definitivno mislim da je atmosfera bila lošija pred Zvijezdu nego sada. Odluke koje smo donijeli sad zadnje mislim da će biti dugoročno dobre. Neću o tome da razmišljam, već o utakmici. Igrači su shvatili da moramo biti borbeni i stvarno smo radili zadnju sedmicu u jako dobroj atmosferi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kapiten Krpić govorio je u svojoj ulozi u timu.

"Čast mi je što igram u Želji i što sam kapiten, ali znam kako se nositi sa tim. Nema pritiska zato što igram protiv bivšeg kluba", kazao je prvi strijelac Željezničara.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fcs
Ti ćeš u subotu završiti svoju cirkusku predstavu u malom cirkusu koji se zove Željo. Bićete definitivno rasformirani.
8 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti