Pred susret sa Širokim Brijegom

Odović: Možemo se boriti protiv neugodne tradicije

Fudbaleri Željezničara će u nedjelju u Širokom Brijegu biti na vjerovatno najtežem ispitu u ovoj sezoni. Plavi sa Grbavice gostuju lideru na tabeli, a tom utakmicom se nastavlja težak i nezgodan raspored za ekipu Milomira Odovića.

"Činjenica je da u prve četiri utakmice igramo sa tri tima iz samog vrha. Nakon Olimpica, sada igramo sa Širokim i to će biti prava prilika da vidimo gdje smo u odnosu na najjače ekipe", rekao je Odović i dodao:

"Falit će nam Bajić, ali imamo dobru ekipu i meni je u ovom trenutku važno da odigramo onako kako možemo. Igramo protiv lidera, ali bez obzira na to želimo nametnuti svoj način igre i imat ćemo sigurno svoje šanse, bez obzira što gostujemo".

Željezničar je danas otputovao u Međugorje, gdje će se dva dana pripremati za susret na Pecari.

"Zahvaljujem se ljudima u klubu koji su nam omogućili da malo ranije otputujemo u Međugorje, da treniramo na nešto 'normalnijim' terenima i da se što bolje pripremimo za susret"

Najbolji strijelac Premier lige BiH neće biti u konkurenciji za susret sa Širokim Brijegom zbog žutih kartona, ali Odović ima rješenje.

"Imamo dobrih ofanzivaca u ekipi i neko će zamijeniti Bajića, ali o imenima ne volim govoriti. Imamo rješenja i alternativa, jer ne valja kada tim ovisi o jednom igraču"

Osvrnuo se potom trener Željezničara i na kvalite narednog protivnika.

"Igrači Širokog su dugo zajedno, a najopasniji igrač je Wagner koji je često presudni faktor u njihovoj igri. On se odmarao protiv Mladosti i biće opasnost. Imajući u vidu njihov potencijal i sjajnog trenera, možemo reći da se radi o vrlo kvalitetnom i organizovanom klubu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željo će se na Pecari boriti i protiv neugodne tradicije.

"Vjerujem da se možemo boriti protiv te neugodne tradicije, i za mene je najvažnije da odigramo kvalitetno. O rezultatu u ovom trenutku ne razmišljam", rekao je Odović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.